21 March 2011

21 Feb 2011 - Datuk T kencing 1Malaysia mcm Najib juga - mai tengok DSAI di mana

Datuk T, kalau nak buat drama, skrip mesti cantik, mesti tepat, mesti ada cerita yaang menarik untuk tarik orang tengok. Mesti buat kajian dulu.
Macam juga hang buat drama pagi tadi nak kenakan DSAI. Dah lah skrip di hotel pun aku dah tak leh nak percaya. Hang ingat senang-senang pihak hotel nak bagi hang potong segala kabel konon nya kabel kamera CCTV dalam bilik tu, tambahan pulak tu hotel 5 bintang melainkan hang tokey hotel tu. Walau hotel tak dak bintang pun tak senang-senang dia nak bagi hang buat mcm tu.
Hang kata DSAI tertinggal jam di hotel tersebut. Kenapa pula hang sendiri (sebagai Datuk)masuk dalam bilik tu nak cari, sampai habis hang punggah bilik tu. Lepas tu senang-senang hang kopak kuncinya. Lagi sekali hang pembohong. Kalau nak cari jam kenapa perlu dikopak benda tu.
Aku juga pernah beberapa kali tertinggal barang dalam bilik hotel. Pi kat reception counter bagitau kata barang tertinggal depa akan tanya 'house keeping'. Kalau ada dia bagitau ada, kalau tak dak, tak dak lah. Atau kalau nak naik pi juga bilik tu, akan ditemani oleh pekerja hotel sebab kita dah 'check out'.
Hotel tak akan benarkan hang merosakkan barang-barang depa. Hang putuskan kabel CCTV, hang pecahkan kunci ... apa kejadahnya hang buat macam tu padahal hang nak cari jam saja ...
Ni hang mai tengok DI SINI, DSAI ada di mana pada 21 Feb 2011.
Tu la aku kata lain kali sebelum buat skrip drama hang tu, hang kena buat survey dulu ....
Datuk Bodoh ... nak kelentong tapi tak reti ...

2 comments:

otaklunyai said...

Ya Allah Ya Tuhan Kami. Engkaulah Penguasa Yg paling Agung dan yg Paling Berkuasa. Kami hamba2 Mu memohon perlindungan dari segala fitnah dan kezaliman oleh golongan yg sesat ini. Berilah kami Ketenangan dan Istiqamah bermunajat kepada Mu dalam menghadapi dugaan Mu ini Ya Allah. Sesungguhnya hanya dengan izin Mu Ya Allah segala fitnah dan kezaliman ini terjadi. Oleh itu Kami memohon agar kami dan keluarga kami diselamatkan dari segala bala ini.

Kembalikanlah segala fitnah dan kejahatan ini kepada mereka yg bertanggungjawab dan yg terlibat melakukannya agar menjadi pengajaran supaya mereka tidak kembali kepada Mu dengan dosa besar ini. AMIN YA RABBAL ALAMIN..

Anonymous said...

dia ingat hotel tu bapak dia punya kut leh senang2 naik punggah cari barang hilang wakaka....org kampung leh la tipu beb!! ilang barang pi mintak kat receptionist la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive