22 October 2012

[Video] Bila Zulfahmie lari dari arak ....
                                               video  zulfahmi tak mau celebrate goncang arak... dia blah dari podium...Syabas terlebih dahulu dari penulis kepada anak muda bernama Zulfahmi kerana mencipta sejarah selaku rakyat Malaysia pertama yang menaiki podium kerana berjaya mendapat tempat kedua dalam siri perlumbaan Grand Prix di litar lumba Sepang semalam .Ini adalah satu kejayaan yang amat  menbanggakan buat negara Malaysia.

Tetapi yang paling membanggakan kita ialah sikap beliau yang sanggup terjun podium kerana tak mau bersengkongkol dengan air Setan [arak].

[Lihat Video] bagaimana Zulfahmi lari meninggalkan podium setelah  Pelumba Republik San Marino, Alex De Angelis dari pasukan NGM mahu meraikan kemenangan dengan  menyembur air arak terhadap satu sama lain.Tan membuang masa beliau terus lari dari situ.

Taniah kepada anak muda bernama Zulfahmi  kerana menjaga adap dan batas agama Bersukan merupa satu riadah yang digalakan oleh agama dan  bukan menyusahkan umatnya.

Zulfahmi Khairuddin
Pelumba Airasia SIC-Ajo/KTM, Zulfahmi Khairuddin (kiri) berjaya menduduki tempat kedua pada saingan Grand Prix Motosikal Malaysia 2012 (MotoGP 2012).
.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive