23 June 2014

PERKASA mahu pancung kepala pengkhianat Sultan Selangor

PERKASA_230614_TMISHAFIQ_08 Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) memberi amaran akan memancung kepala mana-mana pihak yang masih enggan menghormati kedaulatan Islam dan mengkhianati kedudukan Sultan Selangor sebagai ketua agama negeri.
Yang Dipertua Perkasa Negeri Sembilan Ruslan Kassim berkata, orang Islam kini diuji dengan golongan anti-Islam yang sengaja menimbulkan polemik berhubung isu kalimah Allah dan rampasan Bible berbahasa Melayu dan Iban daripada Persatuan Bible Malaysia (PBM).
“Suara mereka suara Israel, mereka yang anti Islam, minda mereka dicemari dengan musuh Islam.
“Jika kamu tidak tutup mulut kamu daripada terus memperkotak-katikkan Islam, kita akan tutup mulut kamu dan jika kamu mengkhianati Sultan, kita akan pancung kepala kamu.
“Biarkan kamu mati daripada terus menjadi parasit,” katanya semasa berucap dalam perhimpunan di depan perkarangan Istana Kayangan di Shah Alam, hari ini.
Yang Dipertua Perkasa Selangor Datuk Abu Bakar Yahya kemudiannya menyerahkan memorandum kepada wakil istana kira-kira pukul 1 tengahari tadi mahu Bible yang dirampas Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) dijadikan sebagai kes mahkamah.
“Perkasa Selangor juga menyokong penuh titah tuanku supaya isu ini tidak wajar dipolitikkan oleh mana-mana pihak sehingga boleh mengelirukan dan meresahkan masyarakat.
“Mereka yang terlibat secara langsung dengan isu ini seharusnya tidak mengeluarkan kenyataan yang tidak bertanggungjawab sehingga boleh mengeruhkan lagi keadaan.
“Perkasa juga ingin mempertahankan Jais dan Mais (Majlis Agama Islam Selangor) dalam apa jua keadaan, maka sewajarnya badan itu diperkukuhkan lagi dengan undang-undang yang sedia ada agar Mais dan Jais dapat menjalankan tugas dengan lebih tegas dan berkesan,” katanya dalam memorandum itu.
Abu Bakar turut menggesa agar empat ahli Parlimen PAS Selangor dikenakan tindakan mengikut Akta Hasutan kerana menganggap kenyataan mereka memberi kesan buruk kepada institusi diraja dan memperkecilkan peranan Jais dan Mais.
“Perkasa menyifatan kenyataan mereka sebagai biadap, tidak sopan dan bersifat kurang ajar dalam konteks budaya Melayu.
“Apatah lagi jika ianya menyentuh peranan dan kuasa Raja-Raja Melayu sebagai ketua agama Islam negeri,” katanya.

1 comment:

mansor said...

ala cakap BESAR nya PERKASA....orang Melayu diCubadak ditindas kamu sembunyi celah kangkang pelacor...nak muntah dengan pertubuhan bodoh ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive