30 October 2014

“Saya akan terus sokong Anwar”- Pak Jabit

Mereka (kerajaan) takut kepada Anwar kerana Anwar anti rasuah.

pak jabitPUTRAJAYA : Walaupun jumlah kehadiran penyokong Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim berkurangan hari ini berbanding dua hari yang lepas, tetapi ia tidak mematahkan semangat salah seorang penyokong kuatnya yang lebih mesra dikenali sebagai Pak Jabit.

Beliau yang popular dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah dan Zombie Kampung Pisang berkata akan terus menyokong Anwar walaupun beliau dimasukkan ke penjara atau dibebaskan.
“Saya akan terus menyokong Datuk Seri Anwar bukan sahaja tubuh badannya sahaja tetapi perjuangannya.


“Ini bukan kes jenayah tetapi kes politik. Mereka (kerajaan) takut kepada Anwar kerana Anwar anti rasuah. Malaysia kaya dengan rasuah. Kalau Anwar bebas, Anwar dapat perintah Malaysia, mereka akan dikenakan tindakan,” katanya kepada FMT di luar Istana Kehakiman disini hari ini.
Beliau berkata, rakyat yang turun menyokong beramai-ramai adalah demi untuk perjuangan menegakkan keadilan dan menentang kezaliman.
“Ini tugas manusia sebagai khalifah didunia,” katanya.
Hari ini merupakan hari ketiga perbicaraan yang melibatkan Anwar yang juga merupakan Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat.
Perbicaraan ini merupakan rayuan terakhir Anwar untuk mengetepikan hukuman penjara lima tahun atas kesalahan meliwat bekas pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan.
Panel lima hakim yang diketuai Ketua Hakim Negara, Tun Ariffin Zakaria mendengar hujah daripada pasukan pembelaan yang diketuai oleh Datuk Seri Gopal Sri Ram yang juga merupakan bekas Hakim Mahkamah Persekutuan.- FMT

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive