26 February 2009

Katakan "TAK NAK" pada Najib - malaysiakini

Sebagai anak Pahang, dilahirkan di Pahang, bersekolah di Pahang, ibu bapa saya hidup dan mati di Pahang, atuk-atuk dan nenek-nenek saya semuanya dikebumikan di Pahang, sepatutnya saya berbangga jika anak Pahang jadi PM. Saya berbangga kerana Tun Razak anak Pahang menjadi PM kedua, seorang pemimpin yang berkualiti dan menjadi kebanggaan Malaysia.
Tapi kalau Najib anak Tun Razak jadi PM, saya berasa sangat malu! Malu kerana semua skandal yang dikatakan dikaitkan dengan Najib semuanya disapu dibawah carpet.
Saya tak kata Najib bersalah. Saya kata ada tuduhan-tuduhan, tapi tak satu pun tuduhan-tuduhan terhadapnya itu disiasat dan diselesaikan di Mahkamah.
Ada orang kata kedatangan Altantuya ke Malaysia ada kaitan dengan Najib. Betul ke? Kenapa perkara ini tak disiasat. Entah ya entah tidak. Tapi siapa nak tahu kalau kes ini tak disiasat.
Ada orang kata kematian Altantuya dikaitakan dengan Najib, dan bomb c4 adalah dari Kementerian Pertahanan. Ini tuduhan, tapi selagi tak disiasat, siapa nak tahu betul atau tidak?
Entah betul, entah tidak! Bukan saya saja nak tahu, seluruh rakyat Malaysia nak tahu, entah betul entah tidak!
Tiba-tiba timbul pula kes Bala, dia kata Najib ada kena-mengena dengan kes Altantuya, dia buat Statory Declaration. Hari ini dia buat Surat Sumpah, hari esok dia hilang diawa polis dan keluar dia di TV menarik balik akuannya, dan selepas itu dia terus hilang! Dimana dia sekarang? Hidup ke, mati ke? Takkan polis tak boleh jumpa dia kalau dia masih hidup! Apa gunanya ada Interpol kalau seorang Bala pun boleh hilang, dan Bala ini hilang dengan satu keluarga!
Kenapa bila tuduh saja Najib, Bala ini boleh jadi hilang? Aii, orang kampong pun boleh teka apa cerita sebenarnya! Semua ini kerana dan disebabkan oleh Najib!
Kemudian timbul pula cerita Saiful diliwat, dia ada cerita liwat selepas jumpa Najib untuk minta biasiswa, Saiful ini nak sekolah dimana minta biasiswa dari Najib nih? Kenapa sekarang tak sekolah-sekolah pun!
Saiful ini pergi jumpa doktor, dan doktor yang mempunyai pengalaman yang lama kata dia tidak diliwat! Tapi, kerana kes ini bermula dengan Najib, Anwar Ibrahim tetap dituduh liwat? Apa jenis manusianya Najib ni? Orang boleh hilang dan orang boleh kena liwat kerana sentuhannya.
Kita mahu PM yang ada digniti, menang dengan digniti, kalah dengan digniti, hidup sebagai seorang demokrat ulung!
Dia kalah 5 Negeri pd 8.3.2008, dia kalah di Permatang Pauh, dia kalah di KT. Kemudian serata-rata tempat kita dengar Wakil Rakyat PR mendapat tawaran juta-juta ringgit untuk cross ke BN, dan seorang Ketua Bahagian PKR di Perak kata dia ditawarkan RM50 juta oleh Najib supaya 2 Mamat di Negeri itu cross ke BN.
Tiba-tiba kita dengar 2 Mamat itu dituduh rasuah suatu tuduhan yang sengaja diada-adakan, rupa-rupanya ada cerita besar, 2 Mamat yang tak ada kualiti itu hilang, 5 hari hilang. Isteri masing-masing pun tak dapt hubungi mereka. Mereka lari dari tugas. Rupa-rupanya ada di Pekan, kampong Najib! Bila surat letak jawatan mereka di serah kepada Speaker, tiba-tiba menjelma balik dua Mamat itu.
SPR kata tak letak jawatan, SPR ini bertindak sebagai parti komponen BN. Tiba-tiba 2 Mamat itu menjelma bersama Najib, kata mereka keluar dari PKR.
2 Mamat ini hilang, angkara Najib! Krisis di Perak sekarang ini berlaku angkara Najib. Huru-hara di Perak sekarang kerana angkara Najib.
Rakyat Perak sangat benci kepada Najib, dan kalau Pilihanraya Negeri Perak diadakan sekarang, hampir keseluruhan ADUN-ADUN BN Perak akan kecundang. Kredibiliti dan imej BN Perak telah dihancurkan oleh Najib.
Tak mahu cerita panjang lagi. Apa saja nak disebut tentang Najib tidak dapat dilarikan dengan kes-kes terhadapnya yang tidak selesai. Nak jadi PM macam mana? PM yang tak ada kualiti!
Sumber UmmiAnni

3 comments:

Asrol Budi said...

bala dah kena bunuh ngan C4 oleh najib.. wakakaka

Baginda Reformasi said...

weh saifool ape cerite skang... bala da xde... kesian die...


huhu sejarah memberitahu kite cerita yg lepas... memberitahu bukan membaca sahaja tapi mengambil pengajaran, kenal mane permata mane kaca..

http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/02/sejarah-mengajar-dan-membezakan-baik.html
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/02/exco-hina-sultan.html
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/02/mb-haram-bakal-berkubur-3-mac.html

Baginda Reformasi said...

Undang-Undang Malaysia sape buat?
da buat undang - undang sape langaq?
2-2 pun UMNO gak.. hahahhaa
klu takut ombak jgn berumah tepi pantai...
klu takut kalah jangan mintak polis n fru tutup dewan...

teloq letak mana? letak bg Bijan simpan?

http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/03/127-500-pembohongan-umno-betul-ke.html

http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/03/peristiwa-perak-3-mac-bahagian-1-3.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive