MH17: Perancis Beri 'Amaran' Jika Rusia Enggan Bekerjasama


Francois Hollande.

PARIS: Perancis memberi amaran kepada Rusia supaya memberi 'tekanan' kepada puak pemisah, pro-Kremlin di Ukraine agar memberikan kebenaran kepada pasukan penyiasat dan penyelamat untuk masuk ke lokasi kejadian nahas pesawat MH17.


"Sekiranya Rusia tidak mengambil tindakan sewajarnya dengan kadar segera, negara itu bakal berhadapan dengan tindakan yang akan dikenakan oleh Kesatuan Eropah pada Majlis Luar Negeri yang akan berlangsung Selasa ini," kata Presiden Perancis dalam satu kenyataan selepas mengadakan pertemuan bersama pemimpin Perancis, Jerman dan Britain pada Ahad.

02 March 2012

Lelaki hina Nabi terbakar hidup-hidup ...Kurt Westergaard, lelaki yang melukis kartun Nabi Muhammad S.A.W dengan niat untuk menghina Islam suatu ketika dulu. Allah S.W.T telah mrmbakar lelaki ini dalam api. Banyak cubaan untuk membunuh lelaki ini tetapi ramai yang mati ditembak oleh polis yang mengawal lelaki ini. Dengan kuasa Allah S.W.T, walaupun dijaga rapi oleh pihak polis. Api yang datang entah dari mana, membakar lelaki ini . izyan.com


STONE :  Ambil lah iktibar dari kejadian ini. Ada sesiapa yang pernah dan berniat untuk menghina Nabi atau Islam, awas anda akan dibayar "cash" di atas muka bumi ini. Tak perlu tunggu hingga di akhirat nanti. Tiada siapa yang dapat membantu walau beratus "bodyguard" tidak akan dapat menghalang kekuasaanNya. Jadi, beringat lah .... Jangan senang-senang menghina Nabi atau Islam.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive