MH17: Perancis Beri 'Amaran' Jika Rusia Enggan Bekerjasama


Francois Hollande.

PARIS: Perancis memberi amaran kepada Rusia supaya memberi 'tekanan' kepada puak pemisah, pro-Kremlin di Ukraine agar memberikan kebenaran kepada pasukan penyiasat dan penyelamat untuk masuk ke lokasi kejadian nahas pesawat MH17.


"Sekiranya Rusia tidak mengambil tindakan sewajarnya dengan kadar segera, negara itu bakal berhadapan dengan tindakan yang akan dikenakan oleh Kesatuan Eropah pada Majlis Luar Negeri yang akan berlangsung Selasa ini," kata Presiden Perancis dalam satu kenyataan selepas mengadakan pertemuan bersama pemimpin Perancis, Jerman dan Britain pada Ahad.

27 June 2012

Raja Azmi fail penceraian dengan Jailani Sidek

Penerbit filem kontroversi, Raja Azmi bakal menfailkan perceraian dengan suaminya, bekas pemain badminton kebangsaan, Jailani Sidek di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, petang ini.

Menurut laporan akhbar Harian Metro hari ini, pasangan ini mengambil keputusan tersebut atas persetujuan bersama kerana bagi menjaga maruah suaminya yang difitnah sebagai lelaki dayus sebelum ini.

Raja Azmi menganggap keputusan perceraian ini adalah jalan terakhir buat mereka di mana ia merupakan penyelesaian terbaik daripada terus membiarkan dia dan suaminya dicemuh oleh pihak tertentu.

Pasangan ini akan diwakili peguam yang sama, Roslizam Rahim. Teruskan melayari GUA bagi mengikuti berita lanjut mengenai kes mereka yang akan disiarkan GUA tidak lama lagi.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive