12 February 2013

Najib di boooo... di Penang, DSAI menerima sambutan hebat di Sarawak

http://wasukalu.blogspot.com,12 Feb 2013

Tatkala Najib mencatat sejarah buruk dalam kariernya sebagai Perdana Menteri apabila ditolak secara terang-terang oleh rakyat Pulau Pinang semasakonsert PSY, Anwar pula terus mencipta kegemilangan peribadi di Sarawak apabila kunjungan beliau di sana dalam siri Jelajah Merdeka Rakyat mendapat sambutan rakyat dari segenap lapisan masyarakat.

Kedatangan beliau di Beluru, Bakong disambut ribuan penyokong dengan pelbagai sepanduk. Antara rintihan yang paling memilukan adalah sepanduk 'Majukan Baram' yang mana jelas sekali menunjukkan masyarakat Baram tertindas sehingga sekarang. Kemajuan jauh panggang dari api. Inikalilah!!!!
Kedatangan Anwar Ibrahim disambut meriah oleh penduduk pekan Beluru, Bakong petang tadi.

Anwar Ibrahim berucap di depan Pasar Rakyat Beluru, Bakong di Baram, Sarawak.
Disambut meriah sebaik tiba di lapangan terbang Miri, Sarawak tengah hari tadi.
Waterfront Commercial Centre, Miri


Sambutan Tahun Baru Cina diteruskan Anwar ke Sarawak pada hari ini.Program dimulakan dengan ceramah Anwar ‘Solusi Baram’ di Beluru Bazaar, Beluru, Bakong.

7.00 malam tadi Anwar bersama pemimpin Pakatan Rakyat meneruskan program Makan Malam Gong Xi Fa Cai di Restoran Cina Mega Hotel, Miri. Acara diakhiri dengan Ceramah Perdana Gong Xi Fa Cai di Waterfront Commercial Centre, Miri bermula jam 8.00 malam.

Selain Anwar, penceramah dibarisi, Pengerusi KEADILAN Sarawak, Baru Bian, Ali Biju, See Chee How dan Dr Michael Teo Yu Keng.Semoga PR berjaya memerintah kali ini demi kemajuan hidup rakyat secara menyeluruh.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive