08 March 2013

Prof - Datuk - Dr - Haji .... pun tak leh percaya beb


Bapa  Saiful mohon maaf pada DSAI


Bapa Saiful Bukhari, Azlan Mohd Lazim hari ini mengaku kes liwat kedua adalah fitnah dan konspirasi politik ke atas Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Saya Azlan Mohd Lazim (gambar) sesungguhnya percaya anak saya Saiful Bukhari telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu yang tidak bertanggungjawab termasuk Khairil Annas Jusoh, pegawai khas kepada Perdana Menteri.

“Mereka inilah merupakan dalang kepada semua fitnah liwat yang dilakukan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim yang melibatkan anak saya,” kata Azlan pada sidang media tertutup di sebuah apartmen di tingkat 27 dekat Taman Melati, Gombak, pagi ini.

Turut menemani beliau, Ahli Parlimen Sungai Petani, Datuk Johari Abdul.

Azlan berkata, kenyataan-kenyataan media sebelum ini melibatkan beliau dan anaknya dirancang dan disediakan oleh dua individu.

“Semua kenyataan akhbar anak saya dan saya sendiri dirancang dan diskripkan oleh peguam Zamri Idrus dan Khairul Annas Jusoh,” katanya.

Konspirasi untuk penjarakan Anwar Menurut Azlan, kes tersebut adalah konspirasi politik jahat untuk memenjarakan Anwar kali kedua.

“Saya mahu rakyat yang cintakan negara ini tahu niat jahat mereka. Segalanya dirancang dengan begitu rapi oleh Khairil Annas Jusoh. Ia dilakukan dengan begitu terancang sekali.

“Saya tak mahu bersekongkol. Empat tahun saya ikuti perbicaraan bersama peguam. Sebagai bapa, saya rasa ada benda yang tidak kena. Ada dalang dalam kes ini,” kata Azlan.

Beliau juga bersedia ke mahkamah jika diperlukan berikutan kes rayuan Fitnah II akan dimulakan Jun ini.

“Saya ada hak untuk terangkan. Kalau diminta ke mahkamah, saya sanggup ulang semula (kenyataan ini),” kata Azlan.

Kenyataan yang dibacakan Azlan pada sidang media hari ini.

Dalam pada itu, beliau turut memohon maaf kepada Anwar dan keluarga yang menderita akibat fitnah ini.

“Walaupun pada ketika perbicaraan berjalan, saya dilihat bersama anak saya. Ini semata-mata kerana kasih seorang ayah yang memberi sokongan moral kepada anak yang tidak beribu,” katanya.

“Setelah sekian lama mengumpul maklumat sama ada dalam perbicaraan mahupun dikirim orang ramai, saya dapati kebenaran terserlah,” kata Azlan.

Sementara itu, Johari berkata, beliau dihubungi Azlan kurang sebulan lalu.

“Pada mula saya fikir ada kes terbaru. Tapi selepas Encik Azlan hubungi maklumkan mahu buat pendedahan, kita kena bantu.

“Sidang media ini pun dibuat secara tertutup kerana kita bimbang keselamatan Encik Azlan,” kata Johari.

Tanggal 9 Januari 2012, Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk Zabidin Mohd Diah memutuskan Anwar bebas dari tuduhan Fitnah II yang mengaitkan beliau dengan bekas pembantunya, Saiful Bukhari. – NS/KD

2 comments:

Anonymous said...

[Selepas bapanya mendakwa anaknya, Mohd Saiful Bukhari Azlan digunakan oleh pihak tertentu untuk merancang konspirasi jahat terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim, tiba-tiba petang ini anak beliau pula mendakwa bapanya, Azlan Md Lazim telah dipergunakan oleh pihak-pihak tertentu bagi membuat pengakuan tersebut pagi tadi. Berdasarkan maklumat, Saiful antara lain berkata, "Berikutan kenyataan bapa Saiful yang mohon maaf pada Anwar isu liwat, ini reaksi Saiful - bapa saya diperguna." Sehubungan itu Saiful berkata, dia tetap istiqamah dan "tak (sama) sekali berganjak." "Tengah fikir tindakan balas selanjutnya.Saya tak mahu melatah," kata beliau. Reaksi secara langsung daripada Saiful masih belum diperoleh. Bagaimanapun peguam Saiful ketika dihubungi antara lain berkata, pihaknya akan mengeluarkan kenyataan dalam waktu terdekat].
Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to Facebook

Sumber Artikel: http://pahangdaily.blogspot.com/2013/03/panas-saiful-pula-dakwa-bapa-di-perguna.html#ixzz2MwLYz4kJ

Anonymous said...

Jangan percaya dgn budak saful ni. Ekzos dah di teropong luar dlm, tak ada kesan kemasukan, maknanya tak berlaku. Ghani Patail ,hantu raya peliharaan tuannya, suruh dia buat kerja lagi. Ada kerja dapat habuan. Tak ada cerita benar, buat cerita rekaan. Inilah politik Msia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive