29 May 2014

Nasir Bilal Khan Nafi Sertai Pembangkang
Nasir bertegas tidak menyokong mana-mana parti politik negara.

PETALING JAYA: Pelakon Nasir Bilal Khan berharap foto dia bersama dua wanita memegang bendera parti pembangkang PAS yang tersebar di internet tidak perlu diperbesar-besarkan oleh mana-mana pihak.

Nasir, 54,  berkata, ia sekadar sekeping foto bersama peminat yang dirakam beberapa tahun lalu di Kedah dan tiada kaitan dia terlibat dengan parti politik berkenaan.

"Perkara ini tidak perlu diperbesar-besarkan. Foto biasa sahaja dengan peminat.


"Bagi saya tidak kiralah peminat datang daripada mana-mana parti sekalipun, jika mereka mahu bergambar dengan saya, apa salahnya.

"Diharap foto itu tidak memberi sebarang persepsi negatif," katanya yang dihubungimStar Online pada petang Selasa.

Sebuah portal pada Selasa memaparkan foto Nasir bersama dua wanita memegang bendera parti PAS.
fq
Foto Nasir bersama dua peminat wanita yang kononnya sedang berada pada acara kempen parti pembangkan PAS
Pelakon itu dikatakan dilihat seperti sedang menghadiri sebuah kempen untuk parti pembangkang tersebut.Foto tersebut membuatkan ramai berpendapat Nasir kini menyertai dunia politik.

Sementara itu, Nasir berkata dia mengambil pendekatan untuk tidak menyertai mana-mana parti politik mahupun sekadar menjadi ahli kerana risau sekiranya dianggap menyebelahi mana-mana pihak.

"Saya memang tidak mahu menjadi ahli mana-mana parti.
"Bagi saya, sebagai seniman, kita perlu berada di tengah-tengah dan akan bersuara jika ada perkara yang tidak disenangi.

"Ada artis lebih suka bersuara lantang mengenai rasa tidak puas hati mereka, tetapi saya lebih senang meluahkannya menerusi karya seni lakonan yang dibawakan," tegasnya
MS : Nasir  terpaksa mengeluarkan kenyataan tersebut kerana pada pengamatan aku ramai artis/celebriti  yang menyertai pembangkang telah diketepikan oleh pihak stesen TV/Radio. Demi menjaga periuk nasi masing2, Nasir terpaksa menafikan penglibatannya dengan PAS.

1 comment:

Ebra Heim said...

Buatlah apa yang termampu tapi jangan sampai kegiatan kehidupan kita masih mengekalkan natijah kemungkaran tiada maknanya berubah. Kalau begitu lebih baik makan pucuk kayu dan hidup berjauh dari kemungkaran.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive