28 May 2014

PAS tidak tedesak tapi Muhyiddin ya ...

SHAH ALAM, 28 MEI: Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar menyifatkan parti itu tidak terdesak seperti yang diperkatakan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.
Beliau berkata, Muhyiddin yang berada dalam keadaan terdesak untuk mencari sokongan pengundi Melayu apabila melihat PAS memberi sokongan penuh kepada calon DAP yang mewakili Pakatan Rakyat (PR), Dyana Sofya Mohd Daud pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Teluk Intan.
Mahfuz-1“PAS nak terdesak buat apa, bukan parti ini yang bertanding. Kalau kita bertanding baru boleh anggap terdesak,” katanya yang dipetik daripada Harakah Daily.
Muhyiddin dalam satu kenyataan berkata, PAS menyokong kempen calon DAP adalah disebabkan desakan politik walaupun ternyata calon itu menolak hudud.
“Kita sokong DAP atas prinsip tertentu seperti menentang rasuah, membela hak rakyat serta melawan penyelewengan.
“Seperti pesanan Presiden PAS, kita sokong atas dasar perjuangan PR, kita bekerjasama kerana banyak persamaan antara pendirian PAS dan DAP,” jelas beliau.
MuhyidinAhli Parlimen Pokok Sena itu turut berpendapat bahawa Muhyiddin sendiri keliru dengan beranggapan PAS yang bertanding di Teluk Intan.
“Sebab yang bertanding itu calon Melayu, mungkin Muhyiddin kabur ingatan bahawa PAS yang bertanding,” katanya.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive