05 June 2014

Konsert Mega Akhir Kilauan Emas 4 : Astro akan sediakan Ambulans

Khamis, 5 Jun 2014 1:54 PM
kilauan emas
Zain antara peserta yang layak ke final minggu depan.

KUALA LUMPUR: Astro akan menyediakan beberapa kemudahan termasuk pasukan perubatan beserta Ambulans pada siaran akhir Mega Final Kilauan Emas 4 pada 11 Jun depan kerana bimbang berlakunya kekecohan.

Pengurus Saluran Astro Prima, Namanzee Harris berkata, tindakan itu adalah sebagai langkah berjaga-jaga kerana tempat menyaksikan persembahan berkenaan di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, di sini agak terhad.

"Kami sedia maklum tempat menyaksikan acara ini terhad kepada 700 orang sahaja dan segala persiapan perlu dilakukan pada minggu hadapan untuk mengelak kekecohan berulang.


"Kami akan sediakan layar lebar di luar dewan dan air minuman untuk mereka yang tidak dapat masuk menyaksikan persembahan akhir itu serta pasukan perubatan dan ambulans," katanya pada sidang media selepas konsert Kilauan Emas 4 Akhir yang diadakan di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, di sini, malam Rabu.

Namanzee berkata demikian ketika diminta mengulas tentang langkah persedian pihak Astro bagi menghadapi kejadian tidak diingini berlaku pada malam Mega Final minggu depan.

Konsert akhir yang berlangsung pada pukul 9.30 malam Rabu telah dicemari dengan beberapa insiden kekecohan dan pergaduhan kecil di luar pintu utama apabila segelintir penonton yang hadir tidak dibenarkan masuk ke dalam dewan.

Ia disebabkan stesen televisyen berkenaan memperkenalkan jemputan terbuka kepada orang awam yang terhad kepada 700 penonton sahaja sebaliknya kedatangan mereka lebih daripada jumlah berkenaan.

Dalam pertandingan final itu tiga peserta iaitu Zain, Arip dan Ben layak ke peringkat  seterusnya untuk melayakkan mereka merebut hadiah utama berupa wang tunai RM100,000 dan sebuah kereta Toyota Camry.

Sementara itu, Namanzee menasihatkan agar penonton yang ingin menyaksikan program tersebut boleh menonton melalui Astro Prima (132) dan Mustika HD (134).

"Tempat duduk sangat terhad dan kita akan beri keutamaan kepada penaja, penyokong setia peserta dan jemputan dari luar Kuala Lumpur seperti dari Kelantan atau Johor.

"Bagaimanapun, saya galakkan peminat menonton siaran ini di televisyen masing-masing," katanya.

Sementara itu, ditanya tentang kejutan yang dilakukan pada program akhir tersebut  Namanzee berkata ia sudah dirancang awal.

Katanya, sebelum program tersebut bermula lagi, format ini sudah dirancang sebagai kejutan untuk peserta dan penonton.

"Kejutan ini memang kami sudah rancang sejak mula lagi, sebab itulah kami mengambil peserta keseluruhan seramai 13 orang berbanding sebelum ini hanya 10 peserta sahaja. Ia adalah keunikan program Kilauan Emas musim ini," ujarnya.

Zain, Arip & Ben Bakal Berentap Pada Mega Final Kilauan Emas 4
Ben merupakan antara peserta yang layak beraksi di pentas Mega Final Kilauan Emas musim keempat pada 11 Jun ini.KUALA LUMPUR: Pihak Astro membuat kejutan apabila tiga peserta iaitu Zain, Arip dan Ben diumumkan akan bertanding ke peringkat Mega Final, pertandingan Kilauan Emas musim keempat yang bakal diadakan pada 11 Jun depan di Dewan Sri Putra, Bukit Jalil, di sini.

Tiga peserta tersebut bakal bersaing untuk merebut gelaran juara Kilauan Emas musim keempat yang menyediakan hadiah berupa wang tunai RM100,000, sebuah kereta Toyota Camry beserta trofi.

Terdahulu pengacara Raja Azura pada malam Rabu turut mengumumkan pemenang tempat keempat iaitu Nordin Yusof yang membawa pulang wang tunai RM15,000, pakej percutian tajaan PNB Ilham Resort dan langganan majalah Midi beserta trofi.

Manakala, Mohammad Nasiruddin atau Nas Menduduki tempat kelima dengan meraih wang tunai RM10,000, pakej percutian tajaan PNB Ilham Resort, langganan majalah Midi dan trofi.
Sementara itu Anugerah Cabaran 30 Hari Nestle Omega Plus dimenangi oleh Nordin. Dia menerima wang tunai RM15,000 dan trofi dan bagi kategori Peserta Teladan dimenangi oleh Raida yang membawa pulang hamper barangan Nestle.

Hadiah disampaikan oleh pengurus saluran Astro Prima, Namanzee Harris dan Naib Presiden Bahagian Perniagaan Melayu Astro, Khairul Anuar Salleh.

Markah peserta diadili 70 peratus daripada penilaian juri profesional yang terdiri daripada Datuk Ramli MS, Ziana Zain, Datuk Hattan dan Erra Fazira, manakala 30 peratus lagi berdasarkan undian Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) penonton.

Lima peserta akhir beraksi selepas lapan minggu bersaing dengan 13 peserta lain untuk merebut ke tempat Mega Final Kilauan Emas 4 minggu hadapan.

Pada peringkat akhir ini menyaksikan para peserta  diuji dengan tema yang lebih mencabar pada segmen pertama iaitu lagu bebas dan sebuah lagu baharu.

Program akhir itu turut menampilkan persembahan istimewa daripada Datuk Ramli Sarip, Firman, Farahwahida, Zamani (Slam), Ziana Zain, Nassier Wahab dan Rohana Jalil.

Sementara itu, konsert akhir yang berlangsung pada pukul 9.30 itu telah dicemari beberapa pergaduhan kecil di luar pintu utama apabila segelintir penonton yang hadir tidak dibenarkan masuk ke dalam dewan.

Bagaimanapun, mereka yang gagal memasuki dewan itu terpaksa menonton konsert akhir di layar lebar yang disediakan pihak Astro di perkarangan dewan tersebut.

Kilauan Emas 4 disiarkan setiap hari Rabu bermula pukul 9.30 malam menerusi saluran Astro Prima (132) dan Mustika HD (134).

3 comments:

Anonymous said...

negara bodoh dan hiburan bodoh utk rakyat yg bodoh.. negara2 maju yg lain mana ada program utk org bakal2 jenazah yg mcm ni

Anonymous said...

Hanya orang bodoh dan bahalol saja yang buat komen seperti anda anonymous 5/6 9.20pm....

Anonymous said...

kalau rasa negara malaysia ni bodoh utk rakyat bodoh...kamu tu dari mane? berambus je dari sini...kalau nak jadi jenazah bukan kira umur....BODOH

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive