EVENT ORGANISER

Treasure Hunt - Amazing Hunt ... please call 69Event dot com at 013.2999.666

06 June 2011

Video klip separa lucah : Gambit mengamuk



Motif maki hamun masih tidak diketahui. Namun, kami syaki Gambit Saifullah mengeluarkan kata-kata yang keras terhadap komuniti blogger ekoran daripada kontroversi video klip Prema Yin tempoh hari. Daripada kenyataan Gambit di Twitter, kami percaya ramai blogger-blogger yang terasa hati dengan sikapnya yang kekwat.

Mungkin, Gambit Saifullah tidak sedar bahawa sebagai seorang selebriti, setiap kenyataannya mempunyai kapasiti yang memberikan impak kepada kerjayanya. Hasil daripada situasi ini, kami percaya Gambit akan hilang lebih ramai peminat, dan penghormatan daripada orang ramai.

Daripada konteks public relation, selagi boleh kita ingin meminimumkan krisis yang dihadapi dengan mengambil kira pelbagai kemungkinan. Berbudi bahasa tidak semestinya mengaku kalah, sebaliknya boleh membuatkan orang luar lebih menghormati kita.

Dalam kes Gambit, hasil analisis kami mendapati kata-kata berbunyi, “To all the sincere supporters, thank you. To the assholes/bloggers who have nothing else better to do, middle finger on your face bitch!” memberikan impak yang besar kepada komuniti blogger secara umumnya. Ini amat bertentangan dengan konteks public relation, Gambit telah mewujudkan krisis yang tidak disenangi, dan amat susah untuk diperbaiki.

Kenyataan keras Gambit tidak berakhir di situ, dia terus mengeluarkan kata-kata kesat terhadap blogger seperti, “Aku ckp bloggers yg cibai, yg x de kerja. Yg x tau menahu tu asal nak kena terasa? Sbb bloggers yg cibai tu hasut korang?”

Dan, banyak lagi kata-katanya yang lain di akaun twitter @GambitSaifullah, bisa menguris hati ramai peminat. Apa pula pendapat anda?

Artikel awal yang buat pengarahnya mengamuk DI SINI

3 comments:

ƨнαтιяα ! ♥ said...

nie shaz jazle ! ni bukan gambit saifullah . memandai jee kome nie ! tu pn ta knl . sian gambit kne tuduh . aiya !

ƨнαтιяα ! ♥ said...

dlm video nie shaz jazle laa . bukan gambit saifullah . kome nie tgk bebeno le sikit . sian gambit kene tuduh .

STONE said...

Saudara ke saudari aku pun tak tau, tapi kalu tgk pada gmbr adalah suadari. Ni sedari, kita bercakap pasal PENGARAH video klip ini iaitu GAMBIT SAIFULLAH bukn pelakon nya Shaz Jazle. Yg mengamuk adalah pengarah bukan pelakon. Nak komen baca dulu jgn main tgk gmbar saja lain kali yer.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive