08 February 2014

Balai Polis Bukit Tengah dibaling bahan letupan

FEBRUARY 08, 2014
Sebahagian kawasan pintu masuk dan pos pengawal di Balai Polis Bukit Tengah, rosak selepas beberapa suspek yang tidak dikenali melontar sejumlah bahan letupan dipercayai mercun awal hari ini.
Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang, ACP Nasir Salleh berkata dalam kejadian 4.50 pagi itu, empat anggota polis yang sedang bertugas tidak mengalami sebarang kecederaan.
"Dua anggota berada dalam balai polis manakala dua lagi sedang membuat rondaan di kawasan balai.
Mereka hanya menyedari kejadian itu selepas terdengar bunyi dentuman kuat di bahagian pintu masuk balai.
"Mereka bergegas melihat kawasan kejadian dan mendapati beberapa cermin tingkap dan siling di pintu masuk balai polis itu pecah, manakala pos pengawal berhampiran pagar juga rosak akibat letupan berkenaan," katanya kepada pemberita hari ini.
Katanya kerugian akibat kejadian itu dianggarkan antara RM10,000 hingga RM15,000.
"Berdasarkan siasatan awal, beberapa suspek yang dipercayai menaiki motosikal membaling mercun bola yang diikat dalam jumlah yang banyak ke arah pintu hadapan balai berkenaan dan melarikan diri sebaik berbuat demikian.
Kejadian itu berlaku dengan pantas, kata Nasir.
Setakat ini, polis belum mengetahui motif sebenar kejadian itu dan siasatan lanjut masih dijalankan.
"Tiada kamera litar tertutup (CCTV) di balai berkenaan, tetapi kita akan mendapatkan rakaman CCTV yang terdapat di kawasan berhampiran bagi mengenal pasti suspek terlibat," katanya.
Beliau berkata kes itu disiasat menurut Seksyen 5 Akta Bahan-bahan Hakisan dan Letupan.
Orang ramai yang mempunyai maklumat atau melihat kejadian berkenaan diminta menghubungi Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT), DSP Aziz Ahmad di talian 04-5382222 atau mana-mana balai polis berdekatan.  – Bernama, 8 Februari, 2014.-

1 comment:

Anonymous said...

Pemimpin yg memerintah Msia dilantik kerana MENANG SECARA MENIPU-HARAM JADINYE.SBAB TU NEGARA KUCAR KACIR.TAK LAMA LAGI MSIA AKAN MENJADI SPT IRAQ.BOM SANA BOM SINI.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive