09 October 2014

14 cedera seorang parah terkena bom di Bukit Bintang

Oleh Muhaamad Hafis Nawawi
Kuala Lumpur: Seorang lelaki parah manakala 13 lagi cedera selepas terkena bom yang dibaling dari tingkat dua di Sun Complex, Bukit Bintang, hari ini.
Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Asisten Komisioner Khairi Ahrasa berkata, pihaknya menerima maklumat berhubung kejadian itu jam 4.25 pagi. 
Menurutnya, sebaik tiba di lokasi kejadian polis mendapati 12 lelaki dan dua wanita yang berada di lokasi kejadian cedera di mana seorang daripada mereka mengalami kecederaan parah.

"Siasatan awal mendapati bahan letupan itu dipercayai dibuang dari tingkat dua kompleks ini. Kita sedang mengenal pasti bahan letupan itu.
Foto
DUA bahan letupan dibuang dari tingkat dua di mana satu tidak meletup dan ditemui di bawah kereta.

"Setakat ini dua bahan letupan dibuang dari tingkat dua di mana satu tidak meletup dan ditemui di bawah kereta Toyota Camry," katanya.

Khairi berkata, pihaknya akan menyiasat motif kejadian dan akan semak latar belakang mangsa untuk siasatan lanjut.

Kes disiasat Seksyen 4 Akta Senjata dan 307 Kanun Keseksaan.

KUALA LUMPUR: Five of the 14 Bukit Bintang explosion victims are foreigners from Singapore, China and Thailand, while the rest are Malaysians.
Kuala Lumpur deputy chief Assistant Commisioner Khairy Ahrasa said the blast was not connected to IS militants, but could be due to misunderstanding or an act of revenge.
A bomb disposal squad is now approaching a second explosive which had earlier failed to detonate.

1 comment:

mosabit said...

boleh main baling2 gitu jer...mesti diaoang ingat sampah niii...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive